Blackout in Purcity

Black out Purcity (festivalversie)

Servaes Nelisen speelde Black Out in Purcity samen met Martin Hofstra in 2009 op diverse zomerfestivals. Black out in Purcity kreeg de ondertitel ‘Panische manoeuvres van ontregelde toneelbeesten’ mee. Krankzinnige situaties die plaatsvinden tijdens een voorstelling moeten ook eens gezien worden, meenden Nelissen en Hofstra.

Wethouder F. Prop:
“Ik weet nog goed dat we,15 jaar geleden, bij elkaar zaten in de Houtmanfoyer en dat de eerste ideeën voor een nieuw cultuurcentrum op tafel kwamen. Want dat er iets anders moest komen, daar was iedereen het over eens. Maar wat, waar en hoe moest het er dan uitzien? De één vond dit en die wilde weer dat en weer een ander wilde weer iets anders. Het leek een onmogelijke opgave om aan al die wensen te voldoen. Maar… ambitie, innovatie, inzet en visie hebben geleid tot dit unieke ontwerp van Purcity; een multifunctioneel gebouw van de mensen vóór de mensen.”

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. Naast zijn eigen voorstellingen als ‘Dollywood’, ‘Kom maar bij het vrouwtje’, ‘Ideale omstandigheden’, ‘Altijd Zondag’, ‘Herberts Aquarium’ en ‘De Dooie Hoek’ speelde hij bij uiteenlopende groepen als Firma Rieks Swarte, Orkater, Nieuw West, Toneelschuur Producties en in ALPTRAUM bij toneelgroep Oostpool.
Martin Hofstra was 12 jaar lang lid van Alex d’Electrique en speelde de laatste jaren bij o.a. Carver en TG Max.

Bekijk de trailer van Blackout in Purcity.

Joyce Roodnat (NRC) praat tijdens Oerol met Servaes Nelissen over de festivalversie Black Out in Purcity.De pers over Blackout in Purcity (festivalversie)

“Het is zo goed gespeeld, zo goed getimed. Echt een aanrader als je van goedgemaakt grappig theater houdt.” – 8 weekly

“Nelissen komt in ‘Black out in Purcity’ constant knap uit onverwachte hoek” – Theatercentraal

“In dit kleine decor ontstaat in prachtige, melancholieke stijl een juweel over toneelzenuwen, act