Purcity

Purcity

De samenwerking tussen Servaes Nelissen en Martin Hofstra, bekend van o.a. Alex d’Electrique, bewees al op het Oerol festival te leiden tot een spannende, melancholieke voorstelling met slapstick elementen, goed getimed en grappig, over acteursverwarring en weemoed.

Je schuift aan bij een enerverende en slopende en enerverende feestavond rond het afscheid van het theater De Stoof en de presentatie van het nieuwe cultuurcentrum: Purcity. Dit multifunctionele zalencomplex, dat inspeelt op de toenemende vrije tijd en het groeiende cultuuraanbod, is bijkans het levenswerk van de wethouder cultuur Frans Prop. Na de borrel en het sponsorbuffet mag hij het feestelijke avondprogramma openen. Zijn finest hour dreigt echter vreselijk in het water te vallen door extreme plankenkoorts. En wanneer een zeer gespannen architect de weg kwijt raakt in zijn eigen maquette, begint de presentatie steeds meer op een nachtmerrie te lijken.

Wethouder F. Prop:
“Ik weet nog goed dat we,15 jaar geleden, bij elkaar zaten in de Houtmanfoyer en dat de eerste ideeën voor een nieuw cultuurcentrum op tafel kwamen. Want dat er iets anders moest komen, daar was iedereen het over eens. Maar wat, waar en hoe moest het er dan uitzien? De één vond dit en die wilde weer dat en weer een ander wilde weer iets anders. Het leek een onmogelijke opgave om aan al die wensen te voldoen. Maar… ambitie, innovatie, inzet en visie hebben geleid tot dit unieke ontwerp van Purcity; een multifunctioneel gebouw van de mensen voor de mensen.”

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. Naast zijn eigen voorstellingen als ‘Dollywood’, ‘Kom maar bij het vrouwtje’, ‘Ideale omstandigheden’, ‘Altijd Zondag’, ‘Herberts Aquarium’ en ‘De Dooie Hoek’ speelde hij bij uiteenlopende groepen als Firma Rieks Swarte, Orkater, Nieuw West, Toneelschuur Producties en in ALPTRAUM bij toneelgroep Oostpool.
Martin Hofstra was 12 jaar lang lid van Alex d’Electrique en speelde de laatste jaren bij o.a. Carver en TG Max.

De pers over Purcity
“Purcity een dolkomisch kleinood” – de Volkskrant
Download hier de volledige recensie

“Fraai beeld van de onvolkomenheid van de mens en mondt uit in pure slapstick” – Haarlems Dagblad
Download hier de volledige recensie

Download hier interview in Noordhollands Dagblad met Serveas daags voor de première.

idee en spel Servaes Nelissen en Martin Hofstra
soundscape Wim Conradi / Hanneke de Feijter
regie Aat Ceelen
met dank aan Peer van den Berg, Remco Melles, Tom van Wijngaarden, Tom de Ket
foto’s Joost van Willigenburg
première 29 oktober 2009
speelperiode van vr 16 oktober 2009 t/m za 16 januari 2010

Comments are closed.